Diari fashionista 1 -review style shawl yang nisa suka

woot2! episod 1 diari fashionista bermula.. ececeh.. teruja pulak nisa ni.. untuk episod pertama ni.. nisa nak story pasal shawls.. sebab nisa sendiri kena gelombang shawl ni.. tapi sayang.. nisa tak tau apa nama shawl2 ni.. nak bezakan Lycra, Pashmina and ape2 lagi tu.. nisa memang tak reti.. so nisa letak jelah gambar ye.. pandai2 korang lah cari yang same pattern.. tapi kalau pashmina and cotton tu nisa tau lah..huhu..
nisa still ingat lagi first time nisa try pakai shawl.. terbarai kowt sebab memang tak reti langsung.. yelah.. just tengok2 je and tak pernah rajinkan diri tengok2 tutorial nak pakai shawl ni.. cuba tengok pic ni..

inner tu nisa pakai tudung syria yang panjang kowt.. and masuk2 kan je dalam baju pastu selendang tu just lilit2 je kat leher.. panas..huhu.. sekarang after yang basic nisa tau.. baru ok.. and dah banyak kali pakai shawl.. *wink2*
Ok back to tajuk.. style2 yang nisa suka buat ialah..
#1 ~ BASIC STYLE

nampak tak style yg camne.. ni style yang segitiga kat depan and belakang tu.. and ramai buat camni.. nisa suka style ni sebab sekejap je nak siap.. xyah dok berjam2 kat depan cermin..hehe

#2 ~ STYLE ALA2 FATIN LIYANA (yang ada riben kat tepi tu..)
thanx to kak Fatin..
style ni nampak comel macam kak Fatin jugak.. lagi2 kalau letak riben kat tepi.. so cute.,

#3 ~ STYLE ALA2 YUNA( main hentam je ni..)

nisa tak sure ni style sape.. tapi nisa rase yuna lah kowt.. yang shawl die just button kat tepi tu and lepas kan..adeh~ cakap sudah terbelit2 juga~

#4 ~ STYLE ALA2 YUNA2

yang ni nisa sure semua tau.. style yang kita tak button kat tengah..style ni tengah trend kat kolej nisa.. hehe

#5 ~ STYLE TRIANGLE KAT HUJUNG

style ni a bit sexy coz memang pendek shawlnye bila dah dibelit2.. yang ni khas untuk baju yang leher die tinggi and for sape2 nak pakai rantai.. memang sesuai..

#6 ~ STYLE NYSSA (reka sendiri)

style ni buat triangle kat tengah2 and pakai macam tudung bawal.. style ni nisa invent sendiri.. dah check dah.. takde persamaan ngan sape2.. tapi kalau ade.. nisa mintak sorry coz nisa tak tau.hehe.. style mix2 dari fatin liyana and tudung bawal.. nice tak? tutorial? bakal menyusul.. :)

#7 ~ STYLE NYSSA ALA2 ULAR TEDUNG..

hehe.. name die pun dah cukup pelik.. ni pun nisa invent sendiri.. tapi style ni mix2 dari fatin liyana + hana tajima + yuna + tudung bawal.. just revolution dari style nyssa yang pertama tuh.. hehe~ tutorial pun bakal menyusul.. :)
So itu jelah style2 yang jadi favourite nisa buat masa ni.. kalau nisa ada invent style baru.. nisa akan inform dalam diari nisa yang akan datang.. stay tuned~

LOTS OF LOVEe~

Share:

2 orang tersenyum :)

  1. suka pakai yg pashmina besar tu hehe :)

    ReplyDelete
  2. ouh~ nisa baru nak try pashmina.. hehe~ nanti nisa buat review pasal pashmina k.. ;)

    ReplyDelete